Bota

Vazhdon agresioni i sionistëve kundër xhamisë Aksa

Ushtarakët e regjimit sionist njëkohësisht me sulmin e kolonëve sionistë në xhaminë Aksa, kanë mbyllur rrugën Babul-Meghareb që çon në ambientet e kësaj xhamie.

Qendra informative palestineze njoftoi se me dhjetëra kolonë sionistë të martën nën masa të rrepta sigurie nga forcat okupatore të Izraelit, në kudër të disa grupeve kanë hyrë në ambientet e xhamisë Aksa dhe kanë përdhosur shenjtërinë e këtij objekti fetar. Forcat ushtarake okupatore të Izraelit që nga vitit 1967 kanë okupuar rrugën Babul-Meghareb dhe nuk lejojnë myslimanët që nga kjo rrugë të hyjnë në xhaminë Aksa. Vlen të theksohet se kolonët sionistë vazhdimisht nën mbrojtjen e ushtrisë okupatore izraelit po hyjnë me dhunë në xhaminë Aksa dhe po përdhosin shenjtërinë e këtij vendi fetar të myslimanëve./ PT

OPINIONE