Bota

Vendimi i Boeing për të mos i shitur avionë Iranit

oeing njoftoi se për shkak të sanksioneve të SHBA-së nuk do t’i shes avionë Iranit.

Presidenti i SHBA-së, Donald Trump u tërhoq nga marrëveshja bërthamore me Iranin dhe vendosi të sjell sanksione ndaj Iranit.

Në një deklaratë, Boeing njoftoi se për shkak të sanksioneve të SHBA-së nuk do t’i shes avionë Iranit.

Irani ka nënshkruar me Boeing një marrëveshje me vlerë 20 miliardë dollarë për 110 avionë.

Ndërsa Boeing njoftoi se do t’i përmbahet sanksioneve të SHBA-së, Irani ende nuk ka dhënë ndonjë deklaratë lidhur me këtë çështje.

Burimi : W. News / ML

Etiketa