Bota

Venezuela hyn në zgjedhjet presidenciale të vitit të ardhshëm pa opozitë

Presidenti i Venezuelës, Nicolas Maduro, ka deklaruar se partitë kryesore të opozitës e kanë të ndaluar të marrin pjesë në zgjedhjet presidenciale të vitit të ardhshëm.

Ai tha se vetëm partitë që morën pjesë në sondazhet për zgjedhjet bashkiake të së dielës, nuk do të ishin në gjendje të kundërshtonin presidencën.

Udhëheqësit nga Partia e Drejtësisë së Parë, Vullnetit Popullor dhe Partia Demokratike bojkotuan votën sepse thanë se sistemi zgjedhor ishte i njëanshëm.

Por presidenti Maduro këmbëngul se sistemi venezuelas është krejtësisht i besueshëm.
Në një fjalim të dielën, ai tha se partitë e opozitës ishin “zhdukur tashmë nga harta politike”.

“Një parti që bën thirrje për bojkotimin e zgjedhjeve nuk mund të marrë pjesë më në asnjë votim”, tha ai.

Ndërkohë liderit e opozitës kanë reaguar duke thënë se Venezuela është kthyer tashmë në një diktaturë, dhe se Maduro duhet të ndalet.