Shqiperia Sociale

VIDEO/ Peshkatarët e Durrësit nisin 1 majin me protestë: Furnizohemi me çmim nafte shumë më të lartë se ai i bursës

1 maji ka filluar me protestë nga peshkatarët në qytetin bregdetar. Dhjetra peshkatarë nuk kanë nxjerrë për lundrim anijet dhe peshkarexhat e tyre për shkak të naftës.

Qemal Beu kreu i organizatës së Menaxhim Peshkimit në Durrës thotë se peshkatarët po furnizohen me çmim nafte shumë herë më të lartë se ajo e bursës edhe pse në gjithë botën vlera e naftës ka rënë ndjeshëm.

Ndërkohë mësohet se kompanitë e naftës që i furnizonin më parë peshkarexhat me naftë sipas bursës janë ndryshuar dhe kjo ka sjellë pakënaqësi.

Peshkatarët e Durrësit kanë pasur një rendiment të ulët pune gjatë kohës së pandemisë për shkak të mbylljes së restoranteve teksa në këtë qytet janë të punësuar mbi 2 mijë persona në këtë sektor.

/BW

OPINIONE