Bota

VIDEO/ Sulmi me molotov në televizionin SKAI në Greqi, një grup anarkistësh marrin përgjegjësinë. Ja cfarë deklarojnë

Një grup anarkistësh merr përgjegjësinë për sulmin ndaj SKAI 

Anarkistët kanë marrë përgjegjësinë për sulmin e SKAI në orët e para të së shtunës, duke e shpallur atë në një uebfaqe anti-autoritare.

Në tekstin që ata kanë postuar, pohojnë se ata e bënë sulmin për shkak të mangësive në sistemin shëndetësor për  koronavirus  në stacionin televiziv dhe e karakterizojnë atë si “zyrë jozyrtare e shtypit të ND”.

“Në orët e para të së shtunës 18/4, ne  sulmuam ndërtesën e SKAI me kokteje Molotov për t’i kujtuar ata se cilado qoftë situata, ju do të jeni larg nesh,” thanë ata .

Anti-autoritaristët që nënshkruajnë si “Shokët Anarkistë” konkludojnë se “gjatë operacionit kemi pasur  të gjitha masat e mbrojtjes, duke veshur maska, doreza dhe duke mbajtur distanca të sigurisë”.

Përveç kësaj, ata kanë publikuar edhe videon e mëposhtme:

/ Bw

OPINIONE