Vlerat e tensionit minimal, normal dhe maksimal sipas moshës

Jo më kot hipertensioni njihet ndryshe si vrasësi i heshtur, pasi presioni i lartë i gjakut mund të shkaktojë dëmtimin e arterieve të zemrës, veshkave dhe probleme të tjera të rënda shëndetësore. Sipas hulumtimeve të ndryshme presioni i lartë i gjakut nuk mund të trajtohen në mënyrë të njëjtë si për njerëzit e moshuar ashtu dhe për të rinjtë.
American Heart Association thotë se tensioni i gjakut ndryshon çdo 5 vite për shkak të ndryshimit të ritimit dhe rrahjeve të zemrës në një minutë. Më poshtë do të lexoni të gjitha vlerat minimale normale e maksimale të tensionit sipas moshës
1 muajsh deri në 12 muajsh: Tensioni minimal 7 me 5 Normal 9 me 6, i lartë 10 me 7
1 vjeç deri në 5 vjeç: Tensioni minimal 8 me 5, normal 9 me 6 , tension i lartë 11 me 8
6 vjeç deri në 13 vjeç: Tensioni minimal 9 me 6, normal 10 me 7, tensioni i lartë 11 me 8
14 vjeç deri në 19 vjeç: Tensioni minimal 10 me 7, normal 11 me 8 , tension i lartë 12 me 8
20 vjeç deri në 24 vjeç: Tensioni minimal 10 me 7, normal 12 me 8, tensioni i lartë 13 me 8
25 vjeç deri në 29 vjeç: Tensioni minimal 11 me 7, normal 12 me 8 , tension i lartë 13 me 8
30 vjeç deri në 34 vjeç: Tensioni minimal 11 me 7, normal 12 me 8, tensioni i lartë 13 me 9
35 vjeç deri në 39 vjeç: Tensioni minimal 11 me 8, normal 12 me 8 , tension i lartë 13 me 9
40 vjeç deri në 44 vjeç: Tensioni minimal 11 me 8, normal 12 me 8, tensioni i lartë 14 me 9
45 vjeç deri në 49 vjeç: Tensioni minimal 11 me 8, normal 13 me 8 , tension i lartë 14 me 9
50 vjeç deri në 54 vjeç: Tensioni minimal 11 me 8, normal 13 me 8, tensioni i lartë 14 me 9
55 vjeç deri në 59 vjeç: Tensioni minimal 12 me 8, normal 13 me 9, tensioni i lartë 14 me 9
60 vjeç deri në 64 vjeç: Tensioni minimal 12 me 8, normal 13 me 9, tensioni i lartë 14 me 10

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne