Bota

Vrasja e 223 zezakëve amerikanë pas protestave të sportistëve

Policia amerikane vrau 223 njerëz vitin e kaluar, pas një proteste të habitshme nga një atlet në vend.

Sipas agjencisë së lajmeve Tasnim, duke cituar Huffington Post, sezoni i ri i futbollit amerikan fillon dy javë më vonë dhe po ashtu Colin Copernick, ish lojtar i San Franciskos i cili në vitin 2016 në kohën e intonimit të himnit kombëtar kishte protestuar ndaj vrasjes së disa zezakëve nga policia amerikane, duke u ulur në gjunjë, mbeti më vonë pa ekip. Për një lojtar si Copernick i cili ka pasur një performancë të shkëlqyeshme në ekipin e tij, është shumë e çuditshme dhe e pabesueshme të qëndrojë jashtë ekipit dhe shumë besojnë se protesta e vitit të kaluar është arsyeja kryesore për mosangazhimin e tij. Sipas të dhënave të marra nga Huffington Post ,Uashington Post dhe Guardian, një vit pas protestës së parë të Colin Copernick, policia vrau 223 amerikanë. Dy ditë pas protestës së Copernick, policia e Los Anxhelosit vrau një grua 18-vjeçare me emrin Kennedy Watkins. Në 365 ditë pasi që një numër i madh i lojtarëve vendas u bashkuan me Kopernikun, policia vrau të paktën 222 amerikanë të zinj në të gjithë Shtetet e Bashkuara. Rasti i fundit ishte ai i 13 gushtit, kur policia vrau Patrick Harmon, 50 vjeç, në Salt Lake City. Sipas Uashington Post, policia amerikane vrau 978 persona gjatë periudhës njëvjeçare pas protestës së Copernick. Sipas Huffington Post, amerikanët e zinj përbënin 21 për qind të viktimave. Sipas Uashington Post, 233 prej 963 personave të vrarë në vitin 2016 ishin zezak. Deri të mërkurën, njerëzit e zinj ishin viktima të vrasjes së policisë në 137 nga 643 viktima në vitin 2017. Policia ka vrarë edhe 113 njerëz të tjerë me ngjyrë./ PT

OPINIONE