Rajoni

Vrasja e minoritarit në Gjirokastër, Parlamenti grek refuzon kërkesën për 1 minutë heshtje

Në seancën e sotme të parlamentit grek përpara fillimit të diskutimit të saj deputeja Eleni Zaroulia mori fjalën dhe kërkoi që të mbahet nga Parlamenti një minutë heshtje në kujtim të Konstantin Katsifas.

Para pyetjes së tanishme, për shkak se dje në Epirin e Veriut është vrarë nga regjimi shqiptar i cili persekuton grekët, sepse ai donte të shpaloste flamurin grek në ditën e përvjetorit të 28 tetorit, unë do të kërkoj për të mbajtur një minutë heshtje nga parlamenti në kujtim të 35-vjeçarit Konstantin Katsifos .

Eleni Zaroulia, deputetja e  Agimit të Artë

Zëvendës kryetari i parlamentit duke cituar Rregulloren e parlamentit e refuzoi këtë kërkesë.

35-vjeçarin grek Kostandinos Katsifas u ekzekutua pasditen e djeshme në Bulerat të Gjirokastrës nga forcat  RENEA, pas shkëmbimit të zjarrit me policinë.

 

OPINIONE