Bota

Vrasje masive: amerikanët hedhin 36 ton bomba për të vrarë njerëz në Irak

Me dhjetëra ton bomba janë hedhur nga koalicioni ndërkombëtar i drejtuar nga SHBA për të spastruar gjoja një baze të ISIS-it në një ishull në veri të Irakut, në brendësi të lumit Tigër.

Avionët amerikanë F15 dhe F35 kanë kryer bombardime masive duke rrezikuar seriozisht jetën e njerëzve të pafajshëm pasi focat e ISIS janë mposhtur që nga viti 2017.

Këto bombardime kundër njerzve të pafajshëm u konsideruan si të suksesshme nga vetë majori i SHBA- së Miles B Cagenis i cili ka publikuar edhe një video gjatë kryerjes së tyre.

Ende nuk ka asnjë raportim për pasojat e këtyre sulmeve të përmasave të medha të kryer nga SHBA.

Në këtë video përpos bombardimeve në masë kundër popullsisë vendase, duken dhe forca ushtarake që lëvizin në terren./gazetaimpakt

OPINIONE