Bota Uncategorized

Vritet i kerkuari per terrorizem ne Turqine Lindore

të paktën 16 terroristë të PKK, përfshirë një anëtar të lartë të kërkuar nga forcat e sigurisë u vranë në një operacion kundër terrorizmit në Turqinë lindore, thanë burimet e sigurisë të shtunën.

Yusuf Şek u identifikua midis 15 terroristëve të vrarë gjatë operacioneve të kryera në rajonin malor Ağrı në Turqinë lindore nga 6-16 prilli, tha burimet, të cilët folën me kushtin e anonimitetit për shkak të kufizimeve për të folur në media.

Operacionet u zhvilluan nga forcat e xhandarmërisë në provincën Ağrı.

Şek u emërua në kategorinë e kuqe të listës së terroristëve të kërkuar të Ministrisë së Brendshme.

Lista e kërkuar është e ndarë në pesë kategori me ngjyra, me të kuqe si më të kërkuarit, e ndjekur nga blu, jeshile, portokalli dhe gri.

Terroristi njoftohet se u bashkua me PKK në 1992 dhe mori pjesë në një numër sulmesh terroriste, duke përfshirë një të përbërë nga një sulm me bombë në një pikë të sigurisë në Karabulak më 2 gusht 2015, si dhe sulme të ndryshme që rezultuan me vdekjen e mbi 40 personelit të sigurisë në Van, Iğdır, Erzurum, Diyarbakır, Bingöl, Kars, Bitlis dhe provincat Ardahan.

Në fushatën e saj terroriste më shumë se 30 vjeçare kundër Turqisë, PKK – e shënuar si një organizatë terroriste nga Turqia, SHBA dhe BE – ka qenë përgjegjëse për vdekjen e rreth 40.000 njerëzve, duke përfshirë ato të grave dhe fëmijëve.

Etiketa