Rajoni

Xhabir Hamiti bëhet racist, citon fashistin Mid’hat Frashëri

Profesori i Fakultetit të Studimeve Islame, Xhabir Hamiti, ka kujtuar një deklaratë të diplomatit, shkrimtarit dhe politikanit shqiptar, Mid`hat Frashëri, për shqiptarët dhe turqit.

Hamiti ka cituar Frashërin të ketë thënë se “shqiptarët, megjithëse në pjesën më të madhe myslimanë, nuk e kanë konsideruar veten kurrë turq”.

“Në të kundërtën, ata kishin një nocion të qartë për individualitetin e tyre dhe një hendek i thellë i pengonte ata të ngatërroheshin me racën e pushtuesve”, citon Hamiti, Frashërin.

 

OPINIONE