Emisioni IMPAKT

Xhamia e Babrit, idhulli Rama dhe shekullarizmi ne Indi

Ne videon me siper Dr. Olsi Jazexhi flet per vendimin e Gjykates Supreme te Indise e cila i ka dhene te drejte grupeve hinduse qe te ndertojne tempullin e Lord Rames mbi token e Xhamise se Babrit. Ne video diskutohet historia e shekullarizmit ne Indi dhe behen krahasime me shekullarizmin ne Shqiperi. Grupet hinduiste krahasohen me supremacistet katolike ne Ballkan dhe deshira e te dy grupeve per te asimiluar muslimanet. Permendet Kisha e Shen Athanasit ne Dhermi, xhamia e sulltan Fatihut ne kalane e Shkodres, kishat serbe ne Kosove dhe behet nje krahasim mes supremacise katolike ne Ballkan dhe supremacise hinduiste. Flitet per historine e Indise, mughaleve, Perandorise Britanike dhe fatin e muslimaneve pas Luftes se Pare Boterore.

OPINIONE