Rajoni

Xhamia e Epokës Osmane në Bullgari do të restaurohet

Një projekt shumëmilionësh për të restauruar xhaminë më të madhe të periudhës osmane në Ballkan është dhënë.

Xhamia 500-vjeçare ‘Ibrahim Pasha’ , vepra më e madhe arkitekturore osmane në Ballkan ende në këmbë, do të rinovohet dhe ri-hapet si pjesë e një projekti shumë miliardësh.

Xhamia e Epokës Osmane në qytetin bullgar të Razgradit do të hapet për të besimtarët sapo të përfundojë rinovimi.

Bullgaria është një vend i xhamive të shumta, i banjove historike turke (hamamet) dhe një numër ndërtesash të tjera historike që kanë nevojë për restaurim.

Një total prej 27 xhamive osmane në Bullgari presin restaurimin, pasi minaret, muret dhe dyert e tyre janë dëmtuar ose kanë pësuar dëme të konsiderueshme me kalimin e kohës.

Burimi : TRT World

OPINIONE