Kultura Shqiperia

Xhamia Gjin Aleksi në Delvinë (video)

Ministria e Kulturës

Xhamia Gjin Aleksi ne Delvine.
Restaurimi po i kthen shkelqimin e harruar dekada me radhe.

Tre besime brenda një emri. Xhamia e Gjin Aleksit ndodhet në fshatin Rusan të Delvinës dhe mendohet se i përket viteve 1600 dhe thuhet se kjo xhami është ngritur mbi rrënojat e një manastiri me stil bizantin.

Xhamia është një objekt që mban brenda saj të ndërthur disa gërshetime kulturash që fillojnë që nga ajo vendase dhe vazhdon në atë postbizantine e deri tek periudha otomane.

Kjo xhami ka qenë e famshme për akustiken e saj të veçantë.