Zbulimi i shkencëtarit turk do të shkurtojë kohën e përcaktimit të sëmundjeve gjenetike

Mësimdhënësi i Katedrës së Mjekësisë Gjenetike në Fakultetin e Mjekësisë së Universitetit Egje (Ege), Doç. Dr. Hüseyin Onay përgatiti një sistem vendor, të shpejtë dhe të lirë për skanimet gjenetike tek të porsalindurit.

Me sistemin në fjalë, që përbëhet nga pajisja e testimit dhe softuerit të përgatitur me mundësi vendore dhe kombëtare, do të sigurohet përhapja e përcaktimit të sëmundjeve gjenetike tek të porsalindurit.

Në këtë mënyrë synohet kurimi i shumë sëmundjeve që mund të rezultojnë me vdekje./ trt

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne