Bota

Zbulimi i përpjekjeve të reja të SHBA për të ri-përdorur terroristët në Siri

Një zyrtare e lartë ruse ka thënë se Shtetet e Bashkuara, që nuk i arritën planet e mëparshme kundër Sirisë, po zbatojnë një plan të ri për të përmbysur qeverinë siriane duke ri-angazhuar terroristët.

Veronika Krasheninnikova, anëtare e Këshillit të Lartë të partisë qeverisëse ruse, i tha korrespondentit të IRNA-s në Moskë të dielën se Shtetet e Bashkuara kanë synuar rrëzimin e qeverisë siriane të udhëhequr nga Bashar Asad që nga fillimi i viteve 2000 dhe për të arritur këtë, po përdoret një plan i një revolucioni me ngjyra në këtë vend. Ajo shtoi: “Gjatë shtatë viteve të fundit, Shtetet e Bashkuara kanë përdorur terroristët kundër qeverisë siriane, por megjithë përpjekjet e tyre, nuk kanë arritur sukses. “Në të kundërtën, ushtria siriane ka arritur fitore të mëdha kundër terroristëve të mbështetur nga Perëndimi në Siri me ndihmën e Rusisë dhe Iranit”, tha Krasheninnikova./ PT