Bota

Zëvendësi i kryeministres britanike mohon akuzat për pornografi

Zëvendësi i kryeministres britanike, Theresa May, ka mohuar akuzat sipas të cilave, policia ka gjetur materiale pornografike në një prej kompjuterëve të tij në zyrën e tij në parlament, në 2008, ndërsa qeveria britanike po stërmundohet të vërë nën fre një skandal në lidhje me ngacmimet seksuale.

Sekretari i parë i shtetit, Damian Green, tha se pretendimet e një ish oficeri të lartë të policisë, në një gazetë të së dielës, ishin krejtësisht të pavërteta dhe të kurdisura me qëllime politike. Sunday Times, raportoi në faqen e parë të saj se një ish komisioner i policisë metropolitane, Bob Quick, pretendonte se materiale ishin zbuluar nga oficerët gjatë një hetimi mbi rrjedhje të informacioneve qeveritare në 2008. Quick, që ishte përfshirë në hetim, i tha gazetës se oficerët kishin raportuar se kishin gjetur materiale pornografike në një kompjuter parlamentar nga zyra e Green./ PT