Rajoni

Zhvillimet e fundit nga Shkupi, ja dy partitë e mëdha që synojnë formimin e qeverisë së re

Parlamenti i ri i Maqedonisë së Veriut pritet të mblidhet më 4 gusht, ndërsa nuk është bërë ende asgjë zyrtare lidhur me përpjekjet për forminin e koalicionit qeverisës.

Sipas rrethanave paszgjedhore dhe numrave në parlament, asnjëra prej partive pretendente nuk e ka të lehtë ta formojë kabinetin qeveritar.

Presidenti i vendit duhet t’ia japë mandatin më pesë gusht asaj partie që do të ketë siguruar shumicën prej 61 votash në parlament./BW

OPINIONE