Bota

Zhvillohet takimi konsultativ me temë Dita e Nekbatit në Bejrut

Takimi i konsultativ me temë Dita e Nekbatit u zhvillua në Bejrut, kryeqytetin e Libanin, ku morën pjesë përfaqësues të organizatave civile aktive në fushën e Rezistencës së Palestinës nga 40 vende të botës. 14 maj 1948, është dita kur regjimi fals i sionistëve u themelua në territoret e pushtuara të Palestinës.

Palestinezët këtë ditë e quajnë Dita e Nekbatit (Dita e së Keqës). Agjencia e lajmeve Kods njoftoi se Sejed Abulkasem Rahimian, sekretari i përgjithshëm i Unionit Ndërkombëtar i të Rinjve Kundër Okupimit, në takimin konsultativ me temë Dita e Nekbatit në Bejrut, vuri në dukje theksimin e Imam Khomejnit (ra) dhe të liderit suprem të Revolucionit Islamik të Iranit për mbështetjen ndaj popullit të Palestinës deri në fitoren finale kundër regjimit okupator sionist dhe theksoi rëndësinë e përkujtimit të Ditës së Nekbatit si kujtim i përvjetorit të ditës së pushtimit të territoreve të Palestinës nga regjimit sionist. Rahimian gjithashtu vuri në dukje se natyrën agresive të regjimit fals të Izraelit duke krijuar frikë dhe tmerr me anë të vrasjes masive dhe me anë të dëbimit me dhunë të një populli nga vendi i tij amë dhe deklaroi: “Shfrytëzimi i potencialeve ekzistuese në aktivitete të fushave të ndryshme në favor të paraqitjes së çështjes së Palestinës dhe shtypjes së palestinezëve, është veprim i domosdoshëm për tu përballur me krimeve regjimit okupator të Izraelit”. Vlen të theksohet se takimi konsultativ me temë Dita e Nekbatit do të zhvillohet për tre ditë në kryeqytetin e Libanit./ PT

OPINIONE

INTERVISTA