Zyrtari më i lartë i arsimit në Oklahoma, urdhëron shkollat ​​të mësojnë Biblën në klasat 5 deri në 12

Zyrtari më i lartë i arsimit në Oklahoma urdhëroi shkollat ​​publike të enjten të përfshijnë Biblën në mësimet për klasat 5 deri në 12, përpjekja e fundit e konservatorëve për të përfshirë fenë në klasa.

Direktiva tërhoqi dënimin e menjëhershëm nga grupet e të drejtave civile dhe mbështetësit e ndarjes së kishës nga shteti, me disa që e quajtën atë një shpërdorim të pushtetit dhe një shkelje të Kushtetutës së SHBA.

Urdhri i dërguar në rrethet në të gjithë shtetin nga mbikëqyrësi i shtetit republikan Ryan Walters thotë se respektimi i mandatit është i detyrueshëm dhe “pritet pajtueshmëri e menjëhershme dhe e rreptë”.

“Bibla është një gur prove i domosdoshëm historik dhe kulturor”, tha Walters në një deklaratë, shkruan AP.

“Pa njohuri bazë për të, studentët e Oklahoma nuk janë në gjendje të kontekstualizojnë siç duhet themelin e kombit tonë, kjo është arsyeja pse standardet arsimore të Oklahomas parashikojnë mësimin e tij”./BW

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne