Rajoni

1 mijë euro për secilin që kthehet në vendlindje

Çdo person që kthehet nga jashtë në vendin e tij të lindjes do të marrë 1,000 euro. Me këtë masë në komunën e Gradec, Kroaci, autoritetet lokale sfidojnë Gjermaninë dhe Irlandën, vendet që kanë emigruar shumë kroatë. Kryetari i Gradecit, Matko Buriç, thotë se qëllimi i tyre është kthimi i të rinjve në vendlindjen e tyre.

Çdo i kthyer, i cili ka nostalgji, do të kërkojë bonus të qytetit dhe do të marrin gjysmën e shumës pas nënshkrimit të një kontrate me komunën, dhe në gjysmën e dytë, pas një viti që kalojnë në zonën e Gradecit. Megjithatë, njerëzit që janë në punë sezonale në BiH ose Slloveni, për shembull, nuk do të përfshihen në këtë projekt.

OPINIONE