Bota

180 organizata bëjnë thirrje për lirimin e deputetes palestineze

Rreth 180 organizata palestineze, arabe dhe ndërkombëtare të hënën nënshkruan një peticion, të përgatitur nga Samedoun – Rrjeti për Mbrojtjen e të Burgosurve Palestinezë, duke kërkuar lirimin e menjëhershëm të deputetes palestineze dhe lideres të Frontit Popullor për Çlirimin e Palestinës, Khaleda Xharrar.

Juristja Charlotte Keats, Samedoun koordinatore ndërkombëtare, pritet që numri i shoqatave politike dhe shoqëritë e tjera, si OKB-ja nisën një fushatë për të ndaluar paraburgimin e paligjshëm dhe lëshimin e Khaleda Xharrar. Forcat izraelite burgosur Khalida Xharrar më 2 shtator , 2017 dhe e kanë zgjatur paraburgimin e saj tri herë rresht.

Burimi : The Palestine Information Center / ML