Bota

20 qytetet më të vizituara në mbarë botën në 2018

Mastercard ka nxjerrë Indeksin vjetor të Qyteteve më të vizituara në Glob, i cili mat rritjen dhe rënien e udhëtimeve në dhe brenda 162 qyteteve anembanë botës.

Këtë vit Bangkok e mbajti vendin e parë nga viti i kaluar, i cili nuk ka gjasa të ndryshojë për shkak të një rritje të fortë të parashikuar prej 9.6% këtë vit.

Ndërkohë, Dubai doli në krye në aspektin e shpenzimeve të vizitorëve – vizitori mesatar shpenzon 537 dollarë në ditë në qytetin e Lindjes së Mesme.

Shkoni poshtë për të parë 20 qytetet më të vizituara në vitin 2018.

20. Bali, Indonezi – 8.43 milionë vizitorë ndërkombëtarë.

19. Osaka, Japoni – 8.78 milion vizitorë ndërkombëtarë.

18. Barcelona, Spanjë – 9.06 milionë vizitorë ndërkombëtarë.

17. Hong Kong – 9.11 milion vizitorë ndërkombëtarë.

16. Milano, Itali – 9.19 milion vizitorë ndërkombëtarë.

15. Palma de Majorka, Spanjë – 9.3 milion vizitorë ndërkombëtarë.

14. Pattaya, Tajlandë – 9.56 milionë vizitorë ndërkombëtarë.

13. Meka, Arabia Saudite – 9.73 milion vizitorë ndërkombëtarë.
12. Phuket, Tajlandë – 10.08 milionë vizitorë ndërkombëtarë.

11. Seul, Koreja e Jugut – 10.13 milion vizitorë ndërkombëtarë.

10. Antalia, Turqi – 11.27 milion vizitorë ndërkombëtarë.

9. Tokio, Japoni – 12.12 milion vizitorë ndërkombëtarë.

8. Stamboll, Turqi – 12.8 milion vizitorë ndërkombëtarë.

7. Kuala Lumpur, Malajzi – 13.53 milion vizitorë ndërkombëtarë.

6. New York City, SHBA – 13.67 milionë vizitorë ndërkombëtarë.

5. Singapori – 14.47 milion vizitorë ndërkombëtarë.

4. Dubai, Emiratet e Bashkuara Arabe – 16.66 milion vizitorë ndërkombëtarë.

3. Paris, Francë – 17.95 milionë vizitorë ndërkombëtarë.

2. Londër, Mbretëria e Bashkuar – 20.42 milionë vizitorë ndërkombëtarë.

1. Bangkok, Tajlandë – 21.98 milionë vizitorë ndërkombëtarë.
Burimi: Mesazhi.com