Bota

5600 palestinezë të arrestuar që nga njohja e Trumpit të Jerusalemit si kryeqendër e Izraelit

Forcat e Armatosura të Izraelit (IOF) arrestuan më shumë se 5600 palestinezë që nga njohja e Presidentit të SHBA-ve, Donald Trump të Jeruzalemit si kryeqendër e pandarë e Izraelit në tetor 2017, thanë burimet e të drejtave.

Shoqata Palestineze e të Burgosurve (PPS) vuri në dukje se shumica e arrestimeve të raportuara u kryen gjatë protestave të Jerusalemit.

Të burgorësit përfshinin gra, fëmijë, të moshuar, të lënduar, dhe njerëzit me nevoja të veçanta, shtoi ajo.

Arrestimet izraelite kundër popullit palestinez nuk do të na pengojnë nga mbrojtja e ekzistencës sonë, tha kreu i PPS Kadura Fares.

Kadura Fares ripërtëriu thirrjet e tij ndaj fraksioneve kombëtare palestineze për të punuar në lirimin e të burgosurve palestinezë nga burgjet izraelite

Burimi : The Palestinian Information Center/ ML

OPINIONE