Bota

Austri: Fashistët në pushtet kanë planifikuar të ndërpresin ndihmat sociale

Austrian incoming chancellor Sebastian Kurz (L) and Chairman of the Freedom Party (FPOe), Heinz-Christian Strache give a joint press conference on October 25, 2017 in Vienna following a round of talks on forming a coalition government. Kurz, the conservative chancellor, 31, invited the FPOe (Freedom Party) for talks, paving the way for the party to return to power nearly two decades after it last entered government in 2000. / AFP PHOTO / APA / HELMUT FOHRINGER / Austria OUT (Photo credit should read HELMUT FOHRINGER/AFP/Getty Images)

Partia e djathtë Popullore Konservatore (VP) dhe ajo e ekstremit të djathtë Partia e Lirisë  (FP) në pushtet kanë planifikuar të ndërpresin ndihmat emergjente sociale, që prek rreth 150 000 persona.

Plani i ri lidhet me integrimin e ndihmës emergjente sociale me përfitimet e përkohshme të papunësisë.

Të papunët afatgjatë pritet të integrohen me përfitime minimale.

Të dhënat e fundit kanë treguar se rreth 167 000 persona pritet të preken nga ky vendim.

Sipas të dhënave të Statistikave të Austrisë dhe Shërbimit të Tregut të Punës (AMS) shumica e personave të prekur nga ndërprerja e ndihmave emergjente janë burra (101 500).

Rreth 135 200 persona kanë marrë ndihma financiare me vlerën e 880 eurove ose më pak në muaj, duke përfshirë përfitimet familjare për partnerët dhe fëmijët.

Teorikisht,  nuk ka asnjë kufizim se sa kohë mund të qëndrojë në ndihmë sociale emergjente një person, por mund të lejohet vetëm për 52 javë.