Bota

B-2 hodhi “nënën e të gjitha bombave”

Një video e testimit të avionëve supersonik GBU-57 u shfaq në internet.

Është raportuar se bomba u hodh nga një bombardues strategjik i US Air Force B-2 “Shpirti” nga Baza Ajrore Vitman në Misuri.Kjo bombë me peshë mbi 13 ton dhe e ngarkuar me rreth 2.5 tonë eksploziv, lejon që ajo të depërtojë në një thellësi prej 61 metrash nën sipërfaqen e Tokës dhe vetëm bombarduesi B-2 mund ta bartë.

Në prill të vitit të kaluar, SHBA përdori bombën GBU-43/B në Afganistan, e cila u quajt “nëna e të gjitha bombave”. Sipas Pentagonit, një shpërthim prej 9.5 tonë municioni vrau 36 terroristë, transmetojnë mediat botërore.