Bota Uncategorized

BE-ja dënon planet izraelite për të zgjeruar vendbanimet në Bregun Perëndimor

Bashkimi Evropian (BE) ka denoncuar me forcë planet e reja izraelite për të ndërtuar më shumë se 2.000 njësi të banimit në Bregun Perëndimor të pushtuar.

BE-ja të hënën përsëriti kundërshtimin e tij për aktivitetet e zgjidhjes së Izraelit në Bregun Perëndimor, pasi autoriteti e pushtimit izraelit ka plane të avancuara për gati 2,200 shtëpitë atje.

“Pozicioni i Bashkimit Evropian në ndërtimin e vendbanimeve izraelite dhe aktivitetet e lidhura është i qartë dhe mbetet i pandryshuar. Planet izraelite janë të paligjshme sipas ligjit ndërkombëtar dhe minon qëndrueshmërinë e zgjidhjes me dy shtete dhe perspektivat për një paqe të qëndrueshme,” tha në një deklaratë zëdhënësja e BE-së për Punë të Jashtme dhe Siguri,Maja Koçijançiç.

Të mërkurën, një mbikëqyrëse e marrëveshjes, Peace Now, (Paqe Tani) tha se planet ishin në faza të ndryshme të procesit të miratimit, me 1.159 njësi banimi që kishin marrë miratimet përfundimtare para se të lëshonin lejet e ndërtimit dhe 1,032 në një fazë më të hershme./ML