Emisioni IMPAKT Opinion

Bota pas largimit te Donald Trumpit

Ne videon me siper Dr. Olsi Jazexhi analizon historine e dhunshme te presidentit Trump gjate sundimit te tij si president te Shteteve te Bashkuara te Amerikes.

Tregohen bemat, arroganca, krimet, injoranca e Trumpit; nenshtrimi i tij ndaj administrates se Benjamin Netanjahut dhe qarqeve evangjeliste protestante; terheqja e Trumpit nga marreveshja nukleare me Iranin; shkaterrimi i ceshtjes se Palestines; falja e xhamise Aksa dhe Jeruzalemit arab ndaj Izraelit; vendosja e politikes se jashtme amerikane ne sherbim te Izraelit dhe ekstremisteve biblik; presioni i Trumpit ndaj regjimeve beduine arabe dhe nenshkrimi i Marreveshjes Abrahamike ku Emiratet Arabe dhe Bahreini sebashku me Arabine Saudite dhe Marokun iu nenshtruan Izraelit duke shitur Palestinen; presioni i Trumpit ndaj Kosoves dhe qeverise se Avdullah Hotit per te hequr dore nga pavaresia, nenshtrimi ndaj Serbise dhe Izraelit; politikat e qeverise amerikane ne Shqiperi ku MEK-u apo muxhahedinet iraniane kane marre peng politiken e Shqiperise me boten arabe dhe Irani dhe detyruan Shqiperine te deboje ambasadorin iranian etj.

Flitet per grupet supremaciste te bardha, cifutet fanatike, psikopatet amerikane etj qe kane mbeshtetur Trumpin dhe konfliktin qe Trumpi me politikat e tij krijoi ne qarqet politike amerikane. Tregohet per fitoren dhe rezistencen e Kines, talebaneve, Iranit ndaj Amerikes dhe embargove dhe sulmeve te SHBA ndaj tyre. Tregohet sesi cmenduria e Trumpit kulminoi me sulmin ndaj Kongresit Amerikan ne 6 janar 2021 ku ai u mundua qe te mbaje pushtetin me dhune, fakt qe coi korporatat ti shpallin lufte cmendurise se Trumpit.