Rajoni

Bullgari, rregulla të reja për kontroll të institucioneve fetare

Parlamenti bullgar votoi sot një rritje të konsiderueshme të financimit publik për besimet fetare për të kufizuar përfshirjen e islamit radikal.

Amendamentet e miratuara vendosin gjithashtu një regjim regjistrimi të vendeve të kultit dhe të drejtuesve të lartë fetarë të huaj.

Shteti do të akordojë tashmë një subvencion vjetor prej 10 leva (5 euro) për besimtar të regjistruar si në Kishën Ortodokse, së cilës i përkasin tradicionalisht mbi 80% të 7 milionë bullgarëve, ose të besimit mysliman.