Bota

Dijetari: Marrëveshja e normalizimit ‘Mjet’ për të minuar Islamin

Një studiues i lartë mysliman ka lidhur marrëveshjet e fundit të normalizimit midis Emirateve të Bashkuara Arabe (Emiratet e Bashkuara Arabe), Bahreinit dhe Izraelit me një fushatë që synon minimin e Islamit dhe monopolizimin e vendeve Islamike.

Ali al-Qaradaghi, Sekretari i Përgjithshëm i Bashkimit Ndërkombëtar për Dijetarët Myslimanë (IUMS), tha se ka shumë mjete që përdoren për të “çrrënjosur Islamin dhe për të rimarrë myslimanët intelektualisht, shoqërisht, ekonomikisht dhe politikisht”.
“Një nga këto mjete është përmes krijimit të një feje të re nën emrin e bukur të ‘besimit të Abrahamit’,” tha al-Qaradaghi në një postim në Facebook. “Ky pretendim nuk ka asnjë lidhje me fetë e drejta monoteiste; përkundrazi minon themelin e saj, “tha ai.

Emiratet e Bashkuara Arabe dhe Bahreini nënshkruan marrëveshje të sponsorizuara nga SHBA me Izraelin në fillim të këtij muaji për të normalizuar marrëdhëniet e tyre. Këto marrëveshje u morën zyrtarisht me emrin Marrëveshja e Paqes e Marrëveshjeve Abraham.

Palestinezët kanë denoncuar marrëveshjet e normalizimit si një “tradhti” të luftës së tyre për t’i dhënë fund pushtimit izraelit të dekadave të tokave të tyre.
Autoriteti Palestinez tha se çdo marrëveshje me Izraelin duhet të bazohet në Nismën Arabe të Paqes në 2002 mbi parimin e “tokës për paqe” dhe jo “paqes për paqen” siç pretendon Izraeli./gazetaimpakt/yennisafak