Islamofobi Shqiperia

Edi Rama bën kurban 34 shqiptarë muslimanë për Trumpin

Para disa ditësh erdhi në Shqipëri i dërguari i Trumpit, izraelito-amerikani Nathan Sales, koordinator i antiterrorizmit në DASH. Menjëherë pas ardhjes së Sales, i cili solli me vete direktivat dhe urdhërat e reja për diskriminimin e muslimanëve në Shqipëri dhe në Ballkan, Rama vendos 34 muslimane në listë për sponsorizim te terrorizmit.

Sipas informacioneve, Prokuroria filloi me të shpejtë procedimet kundër 34 muslimaneve. Si me qenë mish për top edhe kesaj radhe muslimanët shqiptarë priten të diskriminohen nga qeveria Rama. Ndërkohë nëpër bankat e niveleve të dyta dhe agjencitë e transferimit të parave po merren të gjithë të dhënat dhe veprimet që kanë kryer këta persona.

Sipsa urdhërave dhe direktivave të reja te Trumpit, i cili gjithmonë ka diskriminuar fenë muslimane dhe muslimanët, cdo ditë ndeshemi me diskriminime të presidentit Trump ndaj muslimanëve. Jo më larg se para disa muajsh Trump vendosi dekretin e udhëtimit, duke ndaluar imigrimin në SHBA të muslimanëve nga Çadi, Irani, Libia, Somalia, Siria dhe Jemeni, si dhe nga Koreja e Veriut dhe Venezuela. Ky veprim i tij u quajt antikushtetues dhe nuk hyri në fuqi.

Në 3 Maj të 2016, Gjykata e Krimeve të Rënda dënoi me 126 vite burg 9 muslimane që akuzoheshin se kishin dërguar në luftën siriane dhjetra shqiptarë.