Bota

Ekspozita Amerikane e Arteve Muslimane në St. Louis, SHBA

Këshilli për Marrëdhëniet Amerikano-Islamike (CAIR-Misuri), do të organizon “Ekspozita e Artit Musliman’ në St Louis.

Ngjarja do të shfaqë më shumë se dy duzina artistë vendas myslimane dhe interpretues si dhe shfaqjen e parë të qytetit nga myslimanet Gratë e Modës projektuar për të sfiduar stereotipet, të ndërtuar të kuptuarit, dhe fuqizimin e myslimanëve amerikanë për të ndarë historitë e tyre përmes artit dhe modës.

Ekspozita do të nxjerrë në pah gati dy duzina artistëve lokal musliman amerikan dhe interpretues të cilët do të shfaqin artin e tyre në Sallën e Koncerteve Sheldon.

Një shumëllojshmëri tabelash interaktive do të paraqesin gjithçka nga Arti në Kaligrafinë Arabe. Mysafirët mund të blejnë vepra arti nga artistë lokalë. Ekspozita është e hapur për publikun.

Ekspozita e artit e këtij viti paraqet shfaqjen e parë modeste të grave modeste muslimane për të shfaqur dizajne modeste të modës, një nga trendet më të fundit në industrinë e modës.

“Feja jonë nxit modën modeste dhe stilet që drejtpërdrejt sfidojnë industrinë moderne të modës që rregullisht shfrytëzon dhe mishëron trupat e grave,” tha Moxhda Sidil, stilisti për ekspozitën e artit.

“Ne duam të shfaqim dizajne modeste që mund të vishen nga gratë e të gjitha besimeve që i bëjnë ato të duken bukur dhe të shprehin veten e tyre, të gjitha duke mbetur modeste. Ne jemi gjithashtu të ngazëllyer për të shfaqur rrobat tradicionale të veshura nga gratë myslimane nga e gjithë bota. ”

“Duke i dhënë këtyre artistëve lokal musliman një platformë të shfaqë dhe të shesin punën e tyre ne shpresojmë për të transformuar komunitetet tona dhe kanë shumë anëtarë të komunitetit të ndjekur karrierën në artet,” tha Sadia Ali organizuese e ngjarjes për ekspozitën e artit.

Ekspozita do të mbahet të shtunën, më 20 prill në orën 18:00 – 21:30 në Sallën e Koncertit të Sheldon dhe Galerive të Arteve, 3648 Washington Blvd, St. Louis, MO 63108.

Burimi: CAIR/ML