Emisioni IMPAKT Video

Embargoja kunder Iranit: Loja e shahut ndermjet Amerikes dhe Iranit ne Lindjen e Mesme

Dr. Olsi Jazexhi flet ne videon me poshte mbi luften dhe lojen e madhe gjeostrategjike qe Shtetet e Bashkuara te Amerikes dhe Izraeli luajne me boten muslimane qe nga krijimi i shtetit te Izraelit. Ai flet per lufterat arabo-izraelite, braktisjen e arabeve ndaj ceshtjes se Palestines dhe mbi boshtin e rezistences qe udheheq Irani me milicite islamike te Hizbullahut, Hamasit dhe Xhihadit Islamik. Shpjegon arsyet e shkaterrimit te Irakut, Libise, Sirise, Sudanit dhe Jemenit dhe aleancen qe monarkite e Gjirit Persik kane me Izraelin. Tregon ideologjine armagedoniane qe administrata evangjeliste protestante amerikane ka per Lindjen e Mesme dhe deshiren e ekstremisteve zioniste per te shkaterruar Xhamine Aksa dhe debuar palestinezet. Tregohet sesi rrethimi me baza ushtarake amerikan i Iranit shoqerohet me rrethimin me milicite islamike nga Irani i Izraelit, fakt qe e ka cuar balancen e fuqive ne nje Remi sipas konceptit te lojes se Shahut. Analizohet qendrimi i Evropes, Kines dhe Rusise ne konfliktin e madh qe ndodh qe prej vitit 1948 ne Palestine. Ky konflikt mund te coj ne nje Lufte Boterore dhe mund te prodhoje luften e Armagedonit ku Izraeli do te perdore arme atomike per te shkaterruar arabet. Ky konflikt rrezikon planetin tone dhe mund te coj ne zhdukjen e njerezimit.