Kultura Shqiperia Video

Fiqiriut nga Labinoti i mbin Skenderbeu ne bahçe

Nje fshatar nga Labinoti i Elbasanit është duke realizuar portretin më te madh heroit serbo-shqiptar Gjergj Kastriotit, Skënderbeut. Ideja është e pronarit të një subjekti privat në Labinot i cili ka emer dhe mbiemer turk.

Pronari qe quhet Fiqiri Kasa do bej nje Skenderbe rreth 8 m te larte. Fiqiriu i cili vjen nga zona te Elbasanit te populluara me turq ne kohe te sulltan Fatihut dhe Skenderbeut ka vendosur qe Skenderbeun ta bej nje nga shume idhuj te tjere qe do mbillen ne kete fshat te Elbasanit. Dyshohet qe pas Skenderbeut, Fiqiriu do ndertoj edhe nje statuje per Henri Neim Cilin, fshatarin me te famshem ne historine e Labinotit i cili ka ndertuar edhe Universitetin Evropian te Tiranes.

Fiqiriu thote qe deri më tani është kryer 50% e punimeve dhe po punohet me shpejtësi për përfundimin e veprës.

Vepra përkon me 550 vjetorin e vdekjes së supozuar te Skënderbeut dhe shpalljes së këtij viti si viti Mbarëkombëtar i Heroit shqiptaro-serb te Shqiperise. Nuk dihet nese Fiqiriu do bej edhe ndonje statuje te Skenderbeut te Spiropalit, dmth Edi Rames se madh.

OPINIONE