Bota

Gjeorgjia do të mbajë seminarin e dytë vjetor kundër-ekstremizmit

Dhoma e Gjeorgjisë e Këshillit për Marrëdhëniet Amerikano-Islamike (CAIR-Gjeorgji) ka në plan të mbajë seminarin e tij të dytë vjetor me titull “Muslimanët që Kundërshtojnë Ekstremizmin”.

Për arsye sigurie, ngjarja nuk është e hapur për publikun.

Folësit e planifikuar në seminarin e vitit 2017 përfshijnë Dr. Houda Abadi, drejtor i asociuar i Programit për Zgjidhjen e Konflikteve në Qendrën Carter, Imam Arshad Anuar, udhëheqës i Roswell Community Masjid dhe Edward Ahmed Mitchell, avokati dhe drejtori ekzekutiv i CAIR-Georgia.

Ekspertët qo do të flasin planifikojnë të diskutojnë rreziqet që paraqiten nga dy anët, fanaticët anti-muslimanë dhe ekstremistët muslimanë, si dhe mënyrat më efektive për të kundërshtuar propagandën e këtyre dy grupeve.

“Ekstremistët muslimanë dhe ekstremistët anti-muslimanë përfaqësojnë dy anët e së njëjtës monedhë”, tha Mitchell. “Duke hedhur poshtë argumentet e tyre injorante dhe të rrezikshme, ne shpresojmë të shtyjmë prapa dhe jemi kundër diskriminimit ilegal dhe propagandës ekstremiste”.

“Si imam, ndjej një detyrim të veçantë për të edukuar komunitetin tonë, duke përfshirë prindërit dhe fëmijët, mënyrat më të mira për të mbrojtur veten nga ngacmimet anti-muslimane, si dhe propagandën online të grupeve ekstremiste”, tha Imam Arshad Anuar, i cili njëhetë i mbijetoi në një sulmi me mombë ndërsa shkonte në shkollë në Pakistan.

“Muslimanët amerikanë nuk hezitojnë të dënojnë krimet e urrejtjes dhe sulmet terroriste, pa marrë parasysh racën ose fenë e autorëve”, tha Dr. Houda Abadi, i cili ka udhëtuar nëpër Evropë, Lindjen e Mesme dhe Afrikën e Veriut për të kryer studime kërkimore për propagandaën e ekstremistëve dhe ka udhëhequr punëtori për udhëheqësit fetarë që punojnë për të parandaluar ekstremizmin e dhunshëm në komunitetet e tyre lokale.

“Ne gjithashtu ndërmarrim hapa proaktiv për të parandaluar dhe për të luftuar ekstremizmin duke ekspozuar argumentet dhe demaskuar taktikat dhe qëllimet e tyre”.

Organizata e të drejtave civile me bazë në Uashington ka raportuar një goditje të paparë në incidentet e urrejtjes që synojnë muslimanët amerikanë dhe grupet e tjera të pakicave që nga zgjedhjet e 8 nëntorit dhe së fundi kanë lëshuar një aplikacion për të ndarë informacione kritike “njohimtë drejtat tuaja” dhe për të thjeshtuar procesin për të raportuar krimet e urrejtjes Dhe incidentet e paragjykimeve.

Burimi : CAIR/ ML

OPINIONE

INTERVISTA