Islamofobi

Gjermani, policia ushtron dhunë ndaj gruas me mbulesë

Në qytetin e Wuppertal në shtetin North-Rhine Westphalia (KRV), një grua e veshur me mbulesë, e cila doli nga dentisti me foshnjën e saj, u ndalua nga policia me arsyetimin se nuk kishte vendosur  maskën.

Policia e detyroi gruan e re të shtrihej dhe të vinte prangat. Foshnja në karrocën e gruas që po përpiqej ta bënte të dëgjohej zëri i saj duke bërtitur, filloi të qante.

Një anëtar i stafit mjekësor që punonte në klinikën dentare ku doli gruaja, i tha policisë se sjellja e tyre ishte e gabuar dhe u kthye në klinikë. Një shtetas gjerman i cili ishte i pranishëm në kohën e incidentit i tha policisë se ata nuk duhet të silleshin në këtë mënyrë ndaj gruas dhe deklaroi se veprimi i tyre ishte një krim.

Kur shtetasi gjerman filloi të regjistronte atë që ndodhi në telefonin e tij, policia u zemërua dhe u përpoq ta parandalonte. Kishte një diskutim verbal midis personit që bëri imazhin dhe policisë.

Qëndrimi racist dhe agresiv i policisë në Gjermani vitet e fundit ka qenë shqetësues, veçanërisht i emigrantëve që jetojnë në vend.

Në një deklaratë të mëparshme mbi këtë temë, Michael Mertens nga Unioni i Policisë Gjermane nënvizoi rëndësinë e trajnimit në shërbim për të luftuar strukturat raciste në organizatat e policisë./muslimania