Bota

Gjykata e Bahrejnit dënoi të miturin me gjashtë muaj burg

Gjykata urdhëroi 14-vjeçarin Qassim Ali Mahdi al-Shahabi që të fillonte menjëherë të vuante dënimin e tij.

Një i mitur i Bahrejnit u dënua me gjashtë muaj burg të dielën për dyshimin se mori pjesë në një “mbledhje të paligjshme” – një akuzë e përdorur zakonisht për të burgosur protestuesit kundër – regjimit.

Gjykata urdhëroi 14-vjeçarin Qassim Ali Mahdi al-Shahabi që të fillonte menjëherë të vuante dënimin e tij.

Të miturit në Bahrejn janë arrestuar në mënyrë rutinore pa shkak ose pa vendim apo urdhër arresti.

Grupet e panumërta të të drejtave, përfshirë edhe Human Rights Watch (HRW), e kanë kritikuar Manama-n në të kaluarën për ndalimin e fëmijëve dhe nënshtrimin e tyre në “keqtrajtim që mund të ngrihet në nivelin e torturës”.

Burimi : Lualuatv/ ML

OPINIONE

INTERVISTA