Bota

Gjysmëhëna e Kuqe Turke dhe OKB dërgojnë ndihma në Siri

Gjysmëhëna e Kuqe Turke dhe Kombet e Bashkuara (OKB) dërgojnë 20 kamionë me ndihma banorëve të Idlibit në Siri.

Automjetet me ndihma humanitare të dërguara nga Gjysmëhëna e Kuqe Turke kanë mbërritur në Yayladagi, në Hatay të Turqisë, për të vazhduar drejt Sirisë.

Ndihma përbëhet nga 11 mijë pako me ushqime, 9 mijë konserva, 2.100 batanije dhe 4 ton ujë të pijshëm.

OKB në Idlib të Sirisë dërguan 17 maunë me ndihma.

Kamionët që bartin ndihmat e OKB-së kaluan përmes kalimit kufitarë Cilvegozu në Hatay të Turqisë.

Burimi: AA