Opinion Video

Hoxha me spital, Nene Tereza dhe Muhamedi qe flinte ne toke

Ne videon me siper Dr. Olsi Jazexhi flet mbi fenomenin e klerikeve oligarke. Njerezve qe mbledhin para ne emer te fese dhe bamiresise dhe pasurohen personalisht. Flitet per kultin e Nene Terezes i cili u ngrit ne kete menyre ndersa ne te vertet ishte nje kult i rreme. Me pas flitet per shendetin publik ne Shqiperi dhe rendesine e ruajtjes se tij nga oligarket qe ndertojne spitale private, marrin koncensione nga qeveria per te vjedhur shqiptaret. Besimtaret keshillohen te ndjekin rrugen e Muhamedit dhe Jezu Krishtit te cilet ishin kunder pasurise dhe oligarkeve, por donin nje bote te drejte dhe te barabarte. Behet thirrje qe ne Shqiperi te mbrohet sistemi shendetesor publik dhe spitalet private qe vjedhin qytetaret te mbyllen dhe te kthehen ne spitale publike. Shqiperia duhet te ndjeki shembullin e Kanadase, Italise, Norvegjise, Libise, Suedise etj dhe jo te kapitalizmit amerikan.

OPINIONE