Intervista Islamofobi

Imam Hysamedin Abazi denoncon ekstremistin katolik Kole Krasniqi

Libri i shtetasit austriak-kosovar Kolë Krasniqi me titull “Paraqitja dhe zhvillimi i ekstremizmit islamist në Kosovë dhe vendet e rajonit” i cili u promovua më 22 shkurt, në Muzeun Historik Kombëtar dhe qe u promovua nga Pajtim Ribaj dhe polici amerikan James Albrecht ka sjell reagime te forta ne Kosove. Imam Hysamedin Abazi ne xhamine 4 llullat ne Prishtine deklaron se ka paditur ne gjykate ekstremistin katolik Kole Krasniqi per shpifje. Imami denoncon shpifjet e Kole Krasniqit dhe e akuzon Kolen per islamofobi dhe shqiptarofobi, dhe e krahason me propagandistet serb dhe propaganden e tyre kunder shqiptareve.

Ne promovimin e ketij libri anti-mysliman morren pjese islamofobet Rexhep Mejdani, Elena Kocaqi, dhe nje sere islamofobesh dhe racistesh te tjere. Libri i Kole Krasniqi u denoncua fillimisht nga Dr. Olsi Jazexhi ne shkrimin:

Kolë Krasniqi shpall terrorist të gjithë muslimanët shqiptarë: kërkon fundin e demokracise dhe lirise se mendimit.

Me poshte eshte deklarata e imam Hysamedinit.