Emisioni IMPAKT

IMPAKT 116 – Maqedonia, Ukraina dhe Kisha Orthodokse

Dr. Olsi Jazexhi dhe Prof. Pirro Prifti diskutojne mbi referendumin e deshtuar ne Maqedoni, perpjekjet e amerikaneve per te futur te gjithe Ballkanin ne NATO, sikur ben me Malin e Zi, Shqiperine dhe Kroacine, dhe planet e ardhshme per te futur edhe Kosoven dhe Serbine. Ne emision shqyrtohet edhe historia e Ukraines, grushti i shtetit qe u organizua aty nga amerikanet dhe projekti i madh amerikan per te djegur Lindjen e Mesme dhe rrethuar Rusine. Ne fund bisedohet mbi krizen qe NATO po sjell brenda Orthodhoksise. Si po luan Amerika me besimin e orthodhokseve, si po i percan besimtaret sllave dhe si po perdoret Patriarkana e Kostandinopojes per te sulmuar Kishen Ruse.

OPINIONE