Bota

Inaugurohet Kisha e famshme në Stamboll me pjesëmarrjen e autoriteteve të larta turke dhe bullgare

İSTANBUL FATİH'TE RESTORASYONU TAMAMLANAN BULGAR SVETİ STEFAN KİLİSESİ (DEMİR KİLİSE) AÇILDI. KİLİSENİN AÇILIŞ KURDELESİNİ CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN, BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM, BULGARİSTAN BAŞBAKANI BORİSOV VE FARKLI DİNLERDEN TEMSİLCİLER BİRLİKTE KESTİ. (İHA/İSTANBUL-İHA)

Në Balat të Stambollit u inaugurua Kisha e restauruar Demir (Kisha Ortodokse Bullgare e Shën Stefanit).

Në fjalimin e rastit Presidenti Rexhep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdoğan) tha se inaugurimi i Kishës Demir (Kisha Ortodokse Bullgare e Shën Stefanit) është një mesazh shumë i rëndësishëm për komunitetin ndërkombëtar.

“Ne besojmë se sigurimi i përmbushjes së obligimeve fetare të çfarëdolloj besimi hyn në fushën e përgjegjësive të shteteve” tha kreu i shtetit turk.

“Në kohët e fundit në vendin tonë janë restauruar 14 faltore në mesin e të cilave janë edhe Sinagoga e Madhe në Edirne, Kisha e Shën Nikollës në Gokçeada, Kisha Katolike Asiriane në Iskenderun, Kisha Protestante armene në Diyarbakır, Kisha Nizip Fevkani në Gaziantep, Kisha Taksiyarhis në Cunda dhe Kisha Aya Yorgi në Edirnekapı. Kisha Demir është shembulli i fundit i këtyre restaurimeve” tha Presidenti Erdoan.

Presidenti Rexhep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdoğan) tha se inaugurimi i Kishës Demir (Kisha Ortodokse Bullgare e Shën Stefanit) është një mesazh shumë i rëndësishëm për komunitetin ndërkombëtar.

 

 

 

OPINIONE

INTERVISTA