Bota

Irani dhe Turqia materializojnë shkëmbimet tregtare prej $ 30 miljardë dollarë

Folësit e parlamentit iranian dhe turk nënvizuan nevojën për arritjen e shkëmbimeve tregtare me vlerë 30 miliardë dollarë.

Kryetari i parlamentit iranian Ali Larixhani dhe homologu i tij turk Binali Yildrim bënë komente në një takim në margjinat e Asamblesë së Njëmbëdhjetë të Përgjithshme të Parlamenteve të Azisë, të enjten.

Larixhani e përshkroi Turqinë si partner të rëndësishëm tregtar të Iranit në rajon.

Ai vuri në dukje se qasja amerikane në përdorimin e dollarit si një armë e ftohtë ndaj vendeve të rajonit i ka bërë ata të mendojnë për përdorimin e shkëmbimeve të tyre kombëtare në transaksionet e tyre.

Kryetari i parlamentit turk, nga ana e tij, tha se sjellja e SHBA-ve ndaj vendeve të rajonit është e papranueshme pasi po krijon probleme për vendet e rajonit në transaksionet e tyre tregtare dhe financiare./ ML