Bota Shqiperia

Irani notë proteste: Shqipëria s’ka ambasadë sepse është e vogël dhe e varfër, vendimi i dënueshëm

Shqipëria nuk ka asnjë ambasadë apo zyrë diplomatike të asnjë lloji në Iran, por Irani ka protestuar në kryeqytetin e Tiranës për masat e papranueshme të marra nga vendi, tha zëdhënësi i Ministrisë së Punëve të Jashtme të Iranit të shtunën.

“Ne ia dorëzuam Shqipërisë protestën tonë, por vendi nuk ka asnjë ambasadë apo zyrë diplomatike në Iran, kështu që nuk mund të thërrisnim ambasadorin apo përfaqësuesin e tyre për të protestuar apo dëbuar me atë”, -tha zëdhënësi Bahram Qasemi.

Qasemi shtoi, ‘Megjithatë, ne treguam protestën tonë të ashpër përmes kanaleve të tjera.’

Ai tha se Irani hapi ambasadën e saj në Tiranë rreth 30 vjet më parë, por për shkak të problemeve të rënda ekonomike Shqipëria nuk mund të hapte një ambasadë në Teheran.

Qasemi shtoi se të enjten, nën presionin e qeverisë së SHBA-së dhe shërbimit të inteligjencës së Sionistëve dhe me bashkëpunimin me disa grupe terroriste anti-iraniane, Tirana dëboi dy diplomatë iranianë.

Duke e quajtur sjelljen e Tiranës ‘të papranueshme’ dhe ‘të dënuashme’, ai tha se ‘Ky veprim është vazhdimi i skenarëve të mëparshëm për të sabotuar Europën dhe marrëdhëniet e Iranit në epokën aktuale kritike’.

OPINIONE