Bota

Ish-Drejtori Amerikan i Vizave: Shtetet e Bashkuara kontribuojnë për një ditë 10 milionë dollarë për Izraelin

“Shtetet e Bashkuara kontribuojnë me 10 milionë dollarë në ditë dhe 300 milionë dollarë në muaj për Izraelin, të cilat duhet të ndërpriten dhe njerëzit në këtë zonë të informohen”, tha ish drejtori i vizave i SHBA.

Sipas stafit të lajmeve të Konferencave Ndërkombëtare të Nju Horizonit, Jay Michael Springman, në një takim të përbashkët me Shoqatën e Medias të Kazvinit, në bashkëpunim me Rrjetin Rinor Razavi tha:

“Puna jonë po analizon agjencitë e lajmeve për të gjetur se pse informacioni është duke u transmetuar gabimisht njerëzve të Evropës dhe Amerikës. Ka një dallim midis pyetjeve që ju kërkoni për Izraelin me ato që janë kërkuar në Shtetet e Bashkuara. Pyetjet tuaja në lidhje me këmbënguljen e Shteteve të Bashkuara për të transferuar kryeqytetin e saj në Jeruzalem nuk mund të marrin përgjigje me një buzëqeshje dhe pa analiza “.

“Lajmi i botuar në mediat amerikane nuk korrespondon me realitetin; për shembull, ata flasin pesë minuta për një aksident me makinë, por asgjë për Palestinën dhe Izraelin “tha aktivisti anti-sionist.

“Gjashtë kompanitë më të mëdha në Shtetet e Bashkuara mbulojnë 90 për qind të lajmeve dhe për shkak të çështjeve financiare, lajmi po lëshohet si publicitet për të dhënë lajme të vërteta për publikun”, përsëriti ai.

“Raportet dhe lajmet që qeveria i siguron gazetarëve transmetohet në formën e lajmeve dhe askush nuk i kritikon dhe i pyet ata. Z. Trump flet për shkurtimet e taksave; megjithatë, këto të ardhura shkojnë në xhepin e Izraelit “, deklaroi Springman.

“Sot, burimet financiare dhe natyrore të Palestinës shpenzohen për interesat e Izraelit; shumë kompani po punojnë në Izrael dhe të ardhurat e tyre janë ndarë për sionistët “tha ish-drejtori i Byrosë Amerikane të Vizave.

“Unë nuk kam qenë i kërcënuar për mbështetjen e Palestinës deri tani; megjithatë, kur isha në ambasadë, unë protestova për vendosjen e muxhahidëve afganë në Shtetet e Bashkuara për trajnime dhe akte terroriste dhe ata më hodhën poshtë “, shprehet ai.

Burimi : A.Quds.R/ ML