Shqiperia

ISHP: Këto janë simptomat e koronavirusit

Që të jeni gati të luftoni COVID-19 vizitoni faqet e ISHP për informacione të mëtejshme.

Kështu njoftoi sot Instituti i Shëndetit Publik (ISHP) sot, duke afruar informacion të zgjeruar për qytetarët shqiptarë.

Simptomat varen nga virusi, por shenjat e zakonshme përfshijnë simptomat e aparatit të frymëmarrjes: ethe, kollë, marrje fryme dhe vështirësi në frymëmarrje.

Në raste më të rënda, infeksioni mund të shkaktojë pneumoni, sindromë të rëndë respiratore akute, insuficiencë të veshkave, madje edhe vdekje.

Simptomat janë të ngjashme dhe përbëhen nga kollë, ethe, ftohje.

Sidoqoftë, ato shkaktohen nga viruse të ndryshme, prandaj, në rast të dyshimit për koronavirus, është e nevojshme të kryhen teste laboratorike për të konfirmuar diagnozën.