Bota

Islamofobia është një krim njerëzor, një eklips i mendjes

Kreu i Entit të Çështjeve Fetare, Ali Erbash (Ali Erbaş) tha se islamofobia është një eklips i mendjes dhe pas saj ka një krim të rëndësishëm njerëzor që përmban racizëm.

Erbash bëri një deklaratë në lidhje me sulmin në Zelandën e Re, ku humbën jetën 49 myslimanë.

Ai tha se ky ishte një sulm terrorist i vetëdijshëm dhe sistematik dhe duke shprehur se sulmet ndaj myslimanëve dhe xhamive në shumë vende janë një gjendje e mjeruar dhe shtoi: “Islamofobia, që po kthehet në një industri që prodhon paragjykim dhe armiqësi ndaj të të shenjtave të fesë së paqes, islamit, kulteve të tij dhe besimtarëve myslimanë, janë një eklips i mendjes dhe është një krim i rëndësishëm njerëzimi që përmban marrëdhënie të ndotura pas tij”.

Erbash tha se janë shumë të trishtuar për shkak të sulmeve dhe nënvizoi se mallkojnë me ashpërsi sulmet që bëhen ndaj xhamive./ trt