ISLAMOFOBIA SHKAKU I PËRPLASJEVE MES CIVILIZIMEVE!

Savash Veliu

Kur perëndon Bota Perëndimore /ka rrënë/ në krizë identiteti apo shpirti nga shkaku pasioneve ekonomike ka shpifur apo ka shpikur gjithnjë armik të justifikoj EkspanSionizmin me fushata plaçkitëse vrastare ndaj hakkut të huaj, një akt që e ka bërë me kryqëzatat dhe me islamofobinë duke ngritur tensionet përmes ekstremit të djathtë brenda perëndimit me ekstremin e majtë të nxit urrejtje e racizëm të sajuara nga pushtetet perëndimore si sulm mbi botën lindoro-islame të financuar nga buxheti amerikan. Gjithnjë Majtistët tregohen sikur të ishin formuar nga shtetet lindorokomuniste… por botërisht dihet se këta ekstreme të djathtë apo të majtë gjenezën e kanë në Perëndim ngase janë të fabrikuara në llaboratuaret shtetërore për të sulmuar si instrument shtetet e padëgjueshëm si mjet detyrues dhe pushtues.

Në këta instrumente detyruese apo disiplino-ndëshkuese ndaj botës së dytë e të tretë janë enkas të angazhuar ekspert të gjeopolitikës-ushtarake si përpiluesë të projektprogrameve ose elaborateve vrastare afatgjate të përgaditura para 30 viteve si parashikim i së ardhmes politike që plasohen me pompozitet bombastik mbi opinionin botëror. Përfaqësuesit e këtyre projektshkollave janë agjentë të shërbimeve perëndimore, gjegjësishtë ato amerikane si Samuel p. Hungtington dhe Francis Fukuyama që punojnë në përplasjenë e civilizimeve perëndimore me atë Islamo-lindoren me preteks të ruajnë ideologjinë që largon njeriun nga Zoti.

Perëndimorët në mas të madhe nën ombrellën e NATO-s ia kanë arritur të shkatërrojnë shtetet Islame të Lindjes së Mesme nën preteksin e ‘’paqesë’’ si lufta ndaj terrorizmitë që sjell ‘’demokracinë’’ perëndimore në botën e ‘prapambetur’, në fakt ata vetëm kryejn drejpërdrejt plaçkitjen e pasurive të tyre. Këtyre pretendimeve ‘’demon-kratike’’ Turqia arriti të shpëtoj e të qëndroj në këmbë fal zgjuarsisë së manovrimeve politiko-ushtarake duke përballur gjitha intrigat politiko-terroristo-ekonomike. Ajo arriti t‘i kundërvihet planeve djallëzore të copëtimit të kufijve të saja nga brenda e nga jashtë me vendosjen e shteteve terroriste si ISIS-PKK-YPG, ushtarë të puseve të petrolit larg nga popujtë vendas. Si rezultat i bashkëpunimit të Turqisë me Rusinë në masë të madhe ky plan globalist dështoi dhe rrëzoi jetëgjatësin e sistemit globalist plaçkitës të botës së dytë dhe të tretë nga bota perëndimore.  

 Turqia dhe Rusia arritën ca marrëveshje që hapën rrugën për një fitore të re për Rusinë dhe Turqinë në mënyrë që të vazhdojë të formësojë skenën diplomatike për botën e nesërme në dëm të Perëndimit. Dy vendet janë shpesh në anët e kundërta, por se ekziston ende një gjë e përbashkët që i bashkon ata, dhe kjo është kundërshtimi ndaj Perëndimit.

Tani Moska dhe Ankaraja mbushin boshllëkun e krijuar nga tërheqja e Amerikës dhe çekuilibrat Evropianë dhe që të dy palët përdorin të gjitha mjetet në dispozicion për ta vendosur veten në qendër të lojës së madhe gjeopolitike.

Në Siri, për shembull, quhet procesi i Astanas, i cili është bërë një referencë për negociata, në dëm të Kombeve të Bashkuara. Ndërhyrja në Libi u krye me shumë durim, duke shpresuar që përfundimisht të ndaje Francën nga pëfitimet plaçkitëse të pasurive Libiase.

Marrëveshja e arritur në Nagorno-Karabah ku Turqia zë një vend të rëndësishëm, poashtu Marrëveshja e Minskut, e cila respektohet ndërkombëtarisht dhe është e vjetër një çerek shekulli, sot me goditjet e Turqisë është harruar. Me pak fjalë, këtu Franca dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës në bashkëpunim me Rusinë dhe Turqinë janë përsëri jashtë loje.

Pra, e gjithë preokupimi i Turqisë është të përshpejton drejtë vitit 2023 ku mbaron Marrëveshja e Anglisë për të pasur 100% nën kontroll tërë territorin e Turqisë por edhe grykën e Bosforit të vendosur me ‘’Marrëveshjen e Montros’’, enkas më vitin 1936. Aty gjendet kufiri mes dy kontinenteve Evropa edhe Azia ku kalojnë miliarda dollarë mallëra dhe Turqia tash përfiton vetëm 15% nga ato përfitime dhe tjerat i adresojnë në Angli dhe Evropë.

Marrëveshja famoze e Montros ka paraparë kalimin e 3000 mijë anijeve kurse sot ajo tejkaloi mbi 50.000 mijë anije derisa më vitin 2023 do tejkaloj 80.000 mijë anije në vit dhe Turqia aspak taksa nuk merr. Dmth taksat që kalojnë përmes grykës lidhëse Azia me Evropën që nga 2023 do ti takojnë 100% Turqisë!

Turqia këtu përmes grykës së Bosforit humbë çdo vit mbi 8 miliardë dollar e nëse përpjestohet me 85 vitet e kaluara ajo ka humbur 680 miliardë dollar ashtu që askush nuk është i marrë t’i jap ato para Turqisë, prandaj nga perëndimi goditet me sanksione e me embargo edhe me terroristët dhe kërcënohet haptazi!

Ende janë të freskëta kujtimet dramatike kur tentuan Turqinë ta rrënojnë me puçin ushtarak, poashtu me terroristët e PKK-së, me sanksione ekonomike, me luftën në Siri, me goditjen e dollarit …etj! Por dështuan dhe do të dështojnë sepse armiqëve të njerëzmit iu ka ardhur fundi bashkë me Sistemin Globalist Skllavëruese.

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne