Bota

Izraeli thërret ministrin palestinez të Jeruzalemit për ta ‘marrë në pyetje’

Shërbimi sekret izraelit të hënën thirri për ta marrë në pyetje ministrin palestinez të cështjeve të Jeruzalemit Adnan al-Husseini, raporton një zyrtar vendas.

“Kjo nuk është hera e parë që al-Husseini thirret për tu marrë në pyetje pasi shumë herë gjatë muajve të fundit ka ndodhur e njëjta gjë”, tha për Anadolu Agency një zyrtar nga zyra e ministrit.

Ai tha se asnjë arsye nuk është dhënë për veprimin izraelit.

Autoritetet izraelite kohët e fundit i kanë përshkallëzuar masat kundër palestinezëve në Jeruzalem. Që kur policia izraelite ka mbyllur disa herë xhaminë Al-Rahma brenda kompleksit të madh të xhamisë Aksa, në Jeruzalem janë shkaktuar nga palestinezët protesta të zemëruara.

Ditët e fundit, Izraeli ka urdhëruar që disa zyrtarë fetarë palestinezë, së bashku me rojet e xhamisë Aksa dhe besimtarët myslimanë, të mos hyjnë në xhaminë Aksa për periudha një javore deri në disa muaj.

Jeruzalemi mbetet prej dekadash qendra e konfliktit të Lindjes së Mesme, ku palestinezët shpresojnë që Jeruzalemi Lindor i pushtuar nga Izraeli që në vitin 1967 një ditë të mund të shërbejë si kryeqyteti i ri i shtetit palestinez./yenisafak/Gazeta Impakt