Bota

Jersualem – Dhjetëra hebrenj hyjnë në shoqërinë e policisë në Al-Aksa

Më shumë se 80 hebrenj radikalë, në mesin e të cilëve ishin edhe pjesëtarë të shërbimit inteligjent izraelit hynë në kompleksin Al-Aksa.

Zëdhënësi i Drejtorisë së Vakëfeve në Jerusalem, Firas Dibs, deklaroi se policia izraelite për hebrenjtë hapi hyrjen El-Megarib në jugperëndim të Al-Aksasë.

Dibs shtoi se 82 hebrenj, prej të cilëve shtatë pjesëtarë të shërbimit inteligjent në shoqërim të policisë hynë në kompleksin Al-Aksa, ndërsa disa kryen rite fetare.

Hyrja e hebrenjve radikalë në Al-Aksa shkakton rritjen e tensioneve dhe përleshjeve mes palestinezëve dhe policisë izraelite. (AA)

OPINIONE